Avikailių priežiūra

Avių odos natūraliai yra atsparios nešvarumams, tačiau norint išlaikyti nepriekaištingą būklę, reikia būti atsargiems. Visų pirma, juos reikia reguliariai iškratyti, nes kaip ir ant jūsų baldų, avikailiuose kaupiasi dulkės. Odos gaminiai taip pat prisigeria skirtingų kvapų, todėl svarbu juos reguliariai pravėdinti.

Kai kurie avikailių savininkai sako, kad skalbimo mašinoje gali juos skalbti be jokių problemų, jei vilnos skalbimo programa yra ne aukštesnė kaip 40 laipsnių Celsijaus. Visdėlto kailių gamintojai tokios praktikos nerekomenduoja, nes pilnas kailio skalbimas gali sukelti įvairių deformacijų. Saugiausias valymo būdas yra sausas būdas, pavyzdžiui, naudojant specialiai vilnai skirtą šampūną ar ploviklį ir tik švelniai sudrėkinant plaukus, o odą paliekant sausa. Avikailis turi būti džiovinamas kambario temperatūroje, be saulės spindulių ar kitų šilumos šaltinių.

Galiausiai, rekomenduojama kailį prašukuoti tam skirtu šepetėliu- taip būsite užtikrinti, kad kailis nesusipainios ar nesusipūkuos. Taip jam suteiksite naują išvaizdą! Kita vertus, yra tikimybė, kad šukuojant kailis neteks savo natūralios tekstūros ir nebebus toks pat, kai jį nusipirkote.

Instagram vartotojo wonenbij_arie nuotrauka