Kaip vyksta avikailio apdirbimo procesas?

Rauginimas yra odos ar kailio išsaugojimo procesas, išlaikant jo natūralias savybes. Rauginimas yra tradicinis ir daug darbo reikalaujantis procesas.

Rauginimo procesas prasideda pašalinant kuo daugiau riebalų iš odos, o tada oda apdedama druska, kad būtų išvengta puvimo ir plaukų slinkimo. Po to oda nuplaunama muilu ir vandeniu, kad būtų pašalinta kuo daugiau nešvarumų.

Po plovimo kailiai panardinami į didelę talpyklą su druska, rūgštimi ir riebalais, kas sunaikina likusias bakterijas ir apsaugo nuo odos irimo. Kadangi nuo plovimo ir rauginimo odos vis dar yra šlapios, didžioji dalis drėgmės išspaudžiama tam skirtos mašinos pagalba, o likusi drėgmė išdžiovinama natūraliu būdu. Šio proceso pabaigoje, kol kailis dar neišdžiūvo, jis yra ištempiamas, kad vėl taptų elastingas.

Galiausiai odos perteklius nupjaunamas, lyginamas lygintuvu, po kurio kailis įgauna gražų blizgesį.

Kai jau kailiai yra sausi ir lankstūs, odinė pusė apdirbama šlifuokliu, kad oda būtų lygi, o kailis yra šukuojamas šukavimo mašina ir rankomis.

Yra labai svarbu, kad gyvūnai neskerdžiami specialiai dėl kailio. Jų kailis yra šalutinis mėsos pramonės produktas ir tokiu būdu jis įgauna antrą gyvenimą kaip Jūsų aplinkos jauki puošmena.

Instagram vartotojo ____Jet nuotrauka